Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Manuscrise româneşti din secolele XIII-XIX în colecţii străine (Rusia, Ucraina, Bielorusia)

Autor: Valentina Pelin Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 408 Anul apariţiei : 2021 ISBN: 978-9975-85-276-0 Colecţii şi domenii: Varia
245 lei
  În stoc

Descrierea cărții

Ediţia de faţă cuprinde un catalog de 337 de manuscrise slavo-române, române şi latine, realizate în spaţiul românesc sau de românii din diasporă în secolele XIII- XIX, păstrate în biblioteci, arhive şi muzee din Rusia, Ucraina şi Bielorusia. Aceste relicve au un conţinut religios, beletristic şi ştiinţific. Catalogul a fost alcătuit de către cercetătoarea Valentina Pelin, specialistă în domeniu, cunoscută prin editarea în 1989 a unui substanţial Catalog al manuscriselor bibliotecii mănăstirii Noul Neamţ din Basarabia. Este o lucrare postumă a autoarei, care apare sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Institutului de Istorie şi Bibliotecii Naţionale, fiind îngrijită de acad. A. Eşanu, dr. în istorie V. Eşanu şi V. Cosovan.
Lucrarea e însoţită de o introducere a îngrijitorilor de ediţie, un studiu introductiv al cercetătoarei, o serie de anexe cu lista instituţiilor deţinătoare de manuscrise, indici de titluri, de nume, geografic şi o bibliografie a lucrărilor publicate de Valentina Pelin.

Ediție îngrijită de acad. A. Eșanu, dr. V. Eșanu, V. Cosovan

Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting