Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Magda Isanos. Scrieri

Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 564 Anul apariţiei : 2016, 2020, 2021 ISBN: 978-9975-85-283-8 Colecţii şi domenii: Moștenire
395 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Prezenta ediţie de „Scrieri” cuprinde, pe cât e posibil, întreaga moştenire literară a Magdei Isanos. Compartimentul Poezie adună toate textele din volumele editate, precum şi din publicaţiile, manuscrisele şi dactilogamele care s-au păstrat până la ora actuală. Următoarele compartimente prezintă proza şi fragmentele de publicistică ale poetei, corespondenţa ei cu rude, prieteni şi colegi. Volumul include pentru prima dată lucrările semnate de autoare în colaborare cu Eusebiu Camilar: drama în patru acte, Focurile, şi povestirea Minunata istorie a lui Nastratin Hogea de Leonid Soloviov, tradusă din limba rusă. Ultimul compartiment oferă o serie de fotografii de epocă legate de viaţa şi activitatea Magdei Isanos.
Volumul e însoţit de un studiu introductiv, de o cronologie detaliată a vieţii şi creaţiei poetei, de o secţiune de note şi comentarii la textele incluse, care vor înlesni cunoaşterea mai profundă a unei creatoare de excepţie.

Ediție, studiu introductiv, repere cronologice, note și comentarii, referinţe bibliografice de Aliona Grati.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting