Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Izgonirea din poezie

Autor: Ion Mureșan Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x195 mm Numarul de pagini: 128 Anul apariţiei : 2020 ISBN: 978-9975-85-199-2 Colecţii şi domenii: Antologia unui autor
80 lei
  Nu este în stoc

Descrierea cărții
Ion Mureşan este poetul exponenţial al generaţiei optzeciste româneşti, „cel mai important, şi cel mai valoros poet român de la finele veacului trecut şi de la începutul celui de acum.” (Al. Cistelecan).

Ion Mureşan reprezintă cazul rar când poetul este apreciat atât de critica literară cea mai exigentă, cât şi, deopotrivă, de cititorul de poezie (şi nu doar de cititorul experimentat, competent şi eficient, ci şi de lectorul inocent, care până la Mureşan încă nu a descoperit fascinaţia textului poetic). Altfel spus, el este în acelaşi timp poetul prezentului imediat şi al viitorului, întrevăzut doar virtual-ipotetic, pe care pariază critica de întâmpinare. Laureat al prestigiosului Premiu Naţional „Mihai Eminescu”, Ion Mureşan este, în acelaşi timp, autorul cel mai exigent, editând până acum doar trei volume de poezie originală (plus cam tot atâtea antologii de autor, dacă o socotim şi pe aceasta, pe care o prezentăm).
Volumul de faţă oferă o selecţie reprezentativă din cele trei volume poetice originale ale autorului (Cartea de iarnă (1981), Poemul care nu poate fi înțeles (1993), cartea Alcool (2010).

Cartea este destinată studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor interesaţi de poezia română contemporană, dar ea se adresează şi unui public larg, iubitor de poezie autentică.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting