(+373 22) 73-96-16
Gloria de la Cubolta 02.09.2021

„Mai mult decât de o mașină a timpului, care să te transporte în vremurile eroice ale întregirii României, de volumul Scrieri al lui Pan Halippa (1 VIII 1883, Cubolta, jud. Soroca – 30 IV 1979, București) se cuvine să te bucuri ca de un armăsar psihopomp, în stare să te ridice la altitudinea sufletească a celor care s-au preaslăvit întru țară și credință.

Într-adevăr, cuprinzătoarea culegere (552 p.) din opera ilustrului om de stat, intrat în istorie ca vicepreședinte al Sfatului Țării de la Chișinău, în momentul votării unirii cu Țara, reliefează, pe lângă figura celui care scrie – un mare politician, în stare se formeze și să determine evenimente și mai ales conștiințe – o serie de portrete, detaliate și pertinente (multe dintre ele au fost prezentate în conferințe publice interbelice), ale unor spirite afine, nu mai puțin înălțătoare”.

Este doar un fragment din recenzia asupra volumului Pan Halipa. Scrieri; articol întitulat „Gloria de la Cubolta”, semnat de Ioan Răducea pentru recenta ediție a revistei Scriptor.

 
Descarcă oferta

Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright 2015 Știința
Developed by WebConsulting