Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16
FOTO! Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Editura Stiinta a lansat ultimele apariții din colecția „Moștenire” 16.01.2022

Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău și a fost susținut de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Moderatorul evenimentului, Gheorghe Prini, directorul editurii, a menționat că odată cu editarea acestor volume, Editura Știința se apropie de cifra de 100 de volume.

„Aproape 100 de ediții critice a operelor clasicilor români și a celor mai importanți scriitori basarabeni, a căror operă nu a fost editată amplu până acum la Chișinău, ceea ce am făcutnoi la Editura Știința din anii 90 până în prezent. E o cifră magică și cred că nu ne vom opri aici”, a afirmat el.

Despre cărțile lansate și autori au vorbit criticii și istoricii literari Alex Burlacu, Victor Durnea, Maria Sleahtitchi și cercetătoarea în domeniul literaturii și folclorului, Lucia Cires.

Volumele prezentate sunt următoarele:

Sergiu Matei Nica. Scrieri în două volume. Ediție de Victor Durnea

Pan Halippa. Scrieri. Ediție de Mihai Papuc și Ion Negrei. Studiu introductiv de Alexandru Burlacu

Alexandru Odobescu. Scrieri. Ediție de Corina Popescu. Studiu introductiv de Mircea Anghelescu

Grigore Alexandrescu. Scrieri. Ediție de Mihai Papuc. Studiu introductiv de Mircea Anghelescu


În același context au fost lansate și trei volume de Poezie Europeană Contemporană, rod al colaborării dintre Editura Știința și CronEdit:

Antologie de Valeriu Stancu, traducere de Valeriu Stancu și Maria Stancu

Corzile vieții de Sylvestre Clancier (Franța), traducere de Valeriu Stancu

Sala de așteptare de Evgeny Bunimovici (Rusia), traducere din franceză de Valeriu Stancu


Cărțile de poezie au fost prezentate de scriitorul, editor și traducătorul Valeriu Stancu și traducătoarea, directoarea Editurii CronEdit din Iași, Maria Stancu.

Cei prezenți la lansare au avut ocazia să cunoască și alte colecții expuse, noi sau mai vechi ale Editurii Știința. Printre acestea: Colecția Antologia prozei scurte, Personalități notorii, Literatura română din Basarabia, Pagini despre Basarabia, Memoriile Basarabiei etc.

De asemenea, publicul prezent a fost delectat cu un recital de poezie, susținut de copiii Școlii de Arte „Valeriu Poleacov”.

 
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting