Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Ars Poetica

Limba: Română Tipul copertei: Carte broșată Format: 130x200 mm Numarul de pagini: 144 Anul apariţiei : 2016 ISBN: 978-9975-85-043-8 Colecţii şi domenii: Câmpul de lectura
86 lei
  În stoc

Descrierea cărții
Artele poetice sunt permanent în vizorul cititorului şi al criticii. De la Ars poetica lui Horaţiu şi L’art poetique a lui Boileau, până la artele poetice ale lui Rilke sau Borges, autorii au cultivat aceste confesiuni sau profesiuni de credinţă într-o manieră poetică expresivă şi relevantă.
În literatura română, acest gen de poeme are o istorie lungă şi o sumă de texte absolut fascinante. Antologia îşi propune o selecţie a celor mai interesante şi relevante texte de acest gen. Autorul a selectat nu numai textele ce se pretează formulei de arte poetice, ci s-a străduit să le găsească la scriitori cât mai diferiți sub aspect estetic, încercând să acopere, în acest fel, toate epocile literare și să citeze cel puțin câte o artă poetică pentru fiecare curent sau mișcare literară studiate în școală. Tocmai pentru a revela “mulțimea și varietatea” artelor poetice în literatura noastră și a oferi publicului-țintă al acestei cărți o privire de ansamblu asupra fenomenului.
Prioritate au avut poeții cei mai cunoscuți și mai studiați în școlile noastre.

Prefață, selecție a textelor, note bio-bibliografice și repere bibliografice de Adrian Ciubotaru.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting