Colecții și domenii
(+373 22) 73-96-16

Alexandru Plămădeală: un promotor al frumuseții clasice

Limba: Română Tipul copertei: Carte legată Format: 145x215 mm Numarul de pagini: 320 Anul apariţiei : 2020 ISBN: 978-9975-85-224-1 Colecţii şi domenii: Personalități notorii
224 lei
  În stoc

Descrierea cărții

Selecție, prefață, tabel cronologic și coordonare de Vasile Malanețchi


Volumul adună la un loc materiale, informații și date ce s-au vehiculat în spațiul public timp de un secol și mai bine și reprezintă, într-un fel, oglinda fidelă a ceea ce s-a scris până acum despre omul și artistul plastic Alexandru Plămădeală. Tot așa cum acesta reprezintă imaginea cât se poate de veridică a evoluției societății basarabene în prima jumătate a secolului al XX-lea, cu schimbarea consecutivă a regimurilor social-politice și modificarea atitudinii față de moștenirea sa cultural-artistică. Remarcăm nivelul elevat al interpretărilor și cercetărilor întreprinse în deceniile de la urmă, trecerea de la sociologismul (vulgar) vetust la abordarea axată pe principii eminamente estetice a moștenirii artistului plastic Alexandru Plămădeală.

Ediția are vocația să ilustreze faptul că prin creația sa sculptorul Alexandru Plămădeală a fost, este și rămâne un fenomen perpetuu frecventabil al spiritualității românești.

Lucrarea face parte din colecţia de carte „Personalităţi notorii” și se adresează cercetătorilor din domeniul istoriei și teoriei artei, istoricilor, jurnaliștilor, studenților și profesorilor, tuturor celor interesați de valorile patrimoniului cultural românesc.

Volum aprobat de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editat cu contribuția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Descarcă oferta
Coșul meu
Vezi coșul 0 produs(e)
$Suma 0
Top vânzări
Muzicanții din Flutura de Dumitru Crudu
Magdalena de Vlad Ioviță
Newsletter
© Copyright Editura Știința
Developed by WebConsulting